pátek 13. listopadu 2009

Reality a chyby při investici do realit

Top 7 chyb při investici do realit jsou ty, které investoři již mnohokrát zopakovali.

Reality zkrátka nejsou investicí pro každého.

Vyhněte se těmto běžným chybám:

  1. Neimprovizujte! Investice do realit potřebuje plán. Nestačí Vám koupit garsonku nebo a čekat na zisk. Musíte mít marketingový a obchodní plán jak vydělat.
  2. Nechtějte rychle přijít k penězům! Reality jsou pro trpělivé. Nejhorší je nakupovat, když jsou reality na vrcholu a prodávat, když jejich hodnota klesá. Tak to dělají jen nerozvážní investoři.
  3. Mějte na investici dostatek peněz! Nepřežeňte to s investicí. Počítejte s opravami, provozem, pojistkou atd. Počítejte s tím, že byt může být pár měsíců bez nájemníka, nebo Vám může vypadnout Váš osobní příjem!
  4. Myslete na náklady na opravy! Pamatujte, že nemovitost čas od času potřebuje opravu, nebo prostě investice do údržby. Může se také stát, že kvůli údržbě nebudete pár měsíců dostávat nájem.
  5. Pokud nemovitost nevynáší tak ji prodejte. Někdy je lepší vzít peníze z nárůstu cen nemovitostí, než čekat na zázrak, nebo bohatého nájemníka. Neváhejte, vemte si zisk z transakce a hledejte další příležitost.
  6. Spolupracujte s profesionály.Při koupi bytu si vemte s sebou alespoň architekta, nebo kamaráda ze stavební firmy, aby jste za včasu věděli, jaké výdaje budou spojeny s přípravou nemovitosti k pronajímání. Vyhnete se tak možnému zklamání z nevydařené investice.
  7. Pokud pro Vás investice do nemovitostí není vhodná, sjednejte si raději penzijní připojištění :-)